Edycja i dezaktywacja zapisanych tagów

Dagmara Chojnacka
Dagmara Chojnacka
  • Zaktualizowano

Dotyczy produktów: Symfonia KSeF Plus

W Symfonia KSeF Plus możesz edytować i dezaktyować tagi. W tej instrukcji dowiesz się, jak to zrobić krok po kroku.

Dezaktywacja tagu polega na tym, że tag jest niedostępny w repozytorium tagów i jest nieaktywny, natomiast możesz go przywrócić do stanu aktywnego i ponownie użyć.

Edycja tagu

Aby edytować zapisany tag, postępuj zgodnie z poniższymi krokami.

  1. Zaloguj się do Portalu Użytkownika za pomocą Symfonia ID na dane użytkownika, który ma prawa administratora.
  2. Kliknij po lewej stronie Aplikacje i usługi.
  3. Kliknij Otwórz na kafelku Symfonia KSeF Plus.
  4. Wybierz z listy firmę, w której chcesz edytować tagi.
  5. Przejdź do jednego z widoków na Liście dokumentów:
    • Zakupowe
    • Sprzedażowe
    • Samofakturowanie.
  6. Przesuń widok w prawo i odszukaj kolumnę Tagi.

    Kliknij na obraz, żeby powiększyć
  7. Kliknij przycisk plus w kolumnie Tagi.

    Kliknij na obraz, żeby powiększyć
  8. Zobaczysz okno Dodawanie tagu. Kliknij w opcję Zarządzanie tagami.

    Kliknij na obraz, żeby powiększyć
  9. Zobaczysz listę zapisanych tagów. Odszukaj tag na liście.
  10. Kliknij ikonę ołówka.

    Kliknij na obraz, żeby powiększyć
  11. Popraw nazwę tagu.
  12. Kliknij przycisk Zapisz.

    Kliknij na obraz, żeby powiększyć

Dezaktywacja tagu

Aby dezaktywować zapisany tag, postępuj zgodnie z poniższymi krokami.

  1. Zaloguj się do Portalu Użytkownika za pomocą Symfonia ID na dane użytkownika, który ma prawa administratora.
  2. Kliknij po lewej stronie Aplikacje i usługi.
  3. Kliknij Otwórz na kafelku Symfonia KSeF Plus.
  4. Wybierz z listy firmę, w której chcesz usunąć tagi.
  5. Przejdź do jednego z widoków na Liście dokumentów:
    • Zakupowe
    • Sprzedażowe
    • Samofakturowanie.
  6. Przesuń widok w prawo i odszukaj kolumnę Tagi.

    Kliknij na obraz, żeby powiększyć
  7. Kliknij przycisk plus w kolumnie Tagi.

    Kliknij na obraz, żeby powiększyć
  8. Zobaczysz okno Dodawanie tagu. Kliknij w opcję Zarządzanie tagami.

    Kliknij na obraz, żeby powiększyć
  9. Zobaczysz listę zapisanych tagów. Odszukaj tag na liście.
  10. Kliknij ikonę kosza.

    Kliknij na obraz, żeby powiększyć
  11. Zobaczysz okno Dezaktywacja tagu. Kliknij przycisk Dezaktywuj.

    Kliknij na obraz, żeby powiększyć

Powiązane z

Czy ten artykuł był pomocny?

Liczba użytkowników, którzy uważają ten artykuł za przydatny: 0 z 0